Πληροφορίες για την αγορά οργανωμένων διακοπών


Στο πλαίσιο του νόμου περί οργανωμένων ταξιδιών, θα κρατάμε τους πολίτες της ΕΕ/του ΕΟΧ ενημερωμένους σχετικά με τις απαιτήσεις θεώρησης (βίζας) που ισχύουν για κάθε προορισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις σελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών στη διεύθυνση https://www.mfa.gr/en/visas/. Συμβουλεύουμε τους πολίτες άλλων χωρών να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη πρεσβεία ή το πλησιέστερο προξενείο. Αν κάνετε κράτηση για λογαριασμό κάποιου άλλου, πρέπει να ενημερώσετε το άτομο με το οποίο συνταξιδεύετε για τις παραπάνω απαιτήσεις.

Θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεται να ανανεώσετε το διαβατήριό σας ή να υποβάλετε αίτηση για βίζα.

Για να μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να αποκτήσετε βίζα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την πρεσβεία της χώρας στην οποία ταξιδεύετε, στη χώρα της οποίας είστε υπήκοος. Θυμηθείτε να το κάνετε αυτό εγκαίρως, γιατί μπορεί να πάρει διαφορετικό χρόνο, ανάλογα με τον προορισμό. Συμβουλεύουμε τους πολίτες άλλων χωρών να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη πρεσβεία ή το πλησιέστερο προξενείο.

Συνιστούμε να επανεξετάσετε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστείτε ασφάλιση που καλύπτει απώλεια ή καταστροφή αποσκευών, ιατρικά έξοδα και οποιοδήποτε ταξίδι πίσω στην πατρίδα σας εάν αρρωστήσετε ή πάθετε κάποιο ατύχημα. Η ασφάλεια κατοικίας συχνά περιλαμβάνει και ταξιδιωτική ασφάλιση. Βρείτε για ποια ασφάλιση να υποβάλετε αίτηση ελέγχοντας τα ασφαλιστικά έγγραφά σας ή μιλώντας με την ασφαλιστική σας εταιρεία. Για ταξίδια στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Κούβα, χρειάζεται έγκυρο πιστοποιητικό ταξιδιωτικής ασφάλισης. Επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν έχετε κάποια αναπηρία, είναι σημαντικό να μάθετε τι ισχύει πριν από την αναχώρηση. Επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο σας για πληροφορίες σχετικά με τις προσαρμογές που διατίθενται στο ξενοδοχείο και στον προορισμό σας για περιπτώσεις αναπηρίας.

Φροντίστε να ελέγξετε τους εμβολιασμούς που χρειάζεται να κάνετε εάν ταξιδεύετε εκτός Ευρώπης. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή πολλές χώρες απαιτούν τον εμβολιασμό κατά συχνά εμφανιζόμενων ασθενειών πριν την είσοδό σας στις εν λόγω χώρες. Πληροφορίες σχετικά με τους υγειονομικούς κανονισμούς και τις απαιτήσεις για διαφορετικούς προορισμούς μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.mfa.gr/

Βλ. Νόμο περί οργανωμένων ταξιδίων εδώ

Η

OY SRG Finland AB έχει κάλυψη αφερεγγυότητας από τη Nordic Guarantee Insurance Company (Kista Science Tower, 164 51 Kista, +46 (0)08 34 06 60, info@nordg.se). Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα αυτό ή, κατά περίπτωση, με την Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se εάν οι υπηρεσίες δεν παρέχονται ως αποτέλεσμα αφερεγγυότητας της OY SRG Finland AB.

Header
Subject
Body
Footer