Πολιτική απορρήτου – χρήση προσωπικών δεδομένων

Πολιτική απορρήτου

Θέματα

Εισαγωγή
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε
Τα ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε
Τι κάνουμε με τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα
Γνωστοποίηση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα
Τρίτοι πάροχοι
Τα δικαιώματά σας
Ασφάλεια δεδομένων
Διαχείριση των ρυθμίσεών σας email
Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Τροποποιήσεις της Πολιτικής Απορρήτου

Εισαγωγή

Ο παρών ιστότοπος τελεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας OY SRG Finland AB, η οποία ανήκει στον Όμιλο Etraveli. Οι εταιρείες του Ομίλου Etraveli χειρίζονται ποικίλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονόματα, διευθύνσεις email και άλλες πληροφορίες σχετικές με τα ταξίδια, κατά την καθημερινή τους δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό, η ασφάλεια των δεδομένων και η συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η παρούσα πολιτική απορρήτου εξηγεί πώς συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και γνωστοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε από εσάς όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, καθώς και πώς προστατεύουμε το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας στοιχείων. Το απόρρητο των πληροφοριών σας είναι σημαντικό για εμάς, επομένως είτε είστε νέος είτε παλιός χρήστης των υπηρεσιών μας, παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τις πρακτικές μας, και επικοινωνήστε μαζί μας εάν έχετε απορίες.

Η Etraveli Group AB, με αριθ. μητρώου 556584-4684 («εμείς», «εμάς» ή «μας») είναι ο επονομαζόμενος «υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων» αναφορικά με τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και είναι, επομένως, υπεύθυνη για τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες προβαίνουμε σχετικά με τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε

Σε γενικές γραμμές, το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε είναι στοιχεία που χρειαζόμαστε, προκειμένου να σας δίνουμε τη δυνατότητα να οργανώνετε ταξίδια και να πραγματοποιείτε κρατήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησής σας, τον αριθμό τηλεφώνου, τα στοιχεία του διαβατηρίου σας, τη διεύθυνσή σας email και στοιχεία πληρωμής. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που πρέπει να λαμβάνουμε για να σας παρέχουμε τα ταξίδια που κλείσατε μέσω του ιστοτόπου μας είναι τα μοναδικά δεδομένα που είναι υποχρεωτικό να παρέχετε. Ανάλογα με το είδος των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε, μπορεί επίσης να συλλέξουμε τον αριθμό προγράμματος τακτικού επιβάτη (frequent flyer), πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές απαιτήσεις σας και θέματα υγείας (αν έχετε) και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με τα ταξίδια σας ή που απαιτούνται από κάποιον άλλο πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών (όπως αεροπορικές εταιρείες, ασφαλιστικές εταιρείες ή άλλοι). Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός. Εάν καλέσετε το τμήμα υποστήριξης πελατών μας, θα συλλέξουμε τα δεδομένα που παρέχετε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω και στην Πολιτική μας για τα cookies, τα cookies μας στον ιστότοπό μας συλλέγουν επίσης ορισμένες πληροφορίες.

Μπορούμε να λάβουμε νομίμως κάποια δεδομένα για εσάς από συνεργάτες μας και άλλες ανεξάρτητες τρίτες πηγές. Για παράδειγμα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως δεδομένα αγορών ή δημογραφικά δεδομένα, ενδέχεται να παρέχονται από τους παρόχους μας ανίχνευσης απάτης.

Εάν κάνετε κράτηση για κάποιο άλλο πρόσωπο μέσω του ιστοτόπου μας, θα ζητήσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με το πρόσωπο αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βασιζόμαστε σε εσάς ότι θα ενημερώσετε τα πρόσωπα αυτά σχετικά με την παρούσα πολιτική απορρήτου και ότι θα λάβετε τη συγκατάθεσή τους. Η πρόσβαση στα δεδομένα τους για να τα δείτε ή αλλάξετε θα είναι διαθέσιμη μόνο με τη χρήση της διεύθυνσής σας email.

Τα ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χειριζόμαστε τις επονομαζόμενες «ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» σχετικά με εσάς, που θεωρούνται κατηγορίες ευαίσθητων δεδομένων. Αυτό θα ισχύει για παράδειγμα, εάν (i) έχετε υποβάλει βεβαίωση ιατρού με σκοπό την προστασία ακύρωσης ή την αποζημίωση από μια αεροπορική εταιρεία, (ii) έχετε κάποια ιατρική πάθηση ή κάποιο πρόβλημα υγείας που επηρεάζει το ταξίδι σας και για το οποίο ζητάτε βοήθεια ή χρειάζεται συγκεκριμένη άδεια, ή (iii) έχετε υποβάλει κάποιο άλλο αίτημα που αποκαλύπτει κάποια άλλα ευαίσθητα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα

Προτού χειριστούμε τα ευαίσθητα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, χρειαζόμαστε τη συγκατάθεσή σας. Επομένως, σας ζητούμε να χρησιμοποιείτε τα ειδικά έντυπα επικοινωνίας που υπάρχουν στον ιστοτόπό μας, προκειμένου να υποβάλετε ευαίσθητα δεδομένα. Τα έντυπα επικοινωνίας σάς δίνουν τη δυνατότητα να μας παραχωρήσετε τη συγκατάθεση που απαιτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί φυσικά να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας (ανατρέξτε στην ενότητα «Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας» στην παρούσα πολιτική). Δεν θα χειριστούμε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που δεν μας επιτρέπετε να χειριστούμε ή που δεν μας έχετε παράσχει. Περιορισμένος αριθμός των μελών του προσωπικού μας θα έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, και αφού χειριστούμε τα ευαίσθητα δεδομένα σας σύμφωνα με το αίτημά σας, θα διαγράψουμε τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον νόμο.

Τι κάνουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα

Προκειμένου να μας επιτρέπεται να χειριζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, οι ισχύουσες νομοθεσίες περί προστασίας δεδομένων μας υποχρεώνουν να έχουμε μία «νομική βάση» για καθέναν από τους σκοπούς μας για την επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό, έχουμε συντάξει τον παρακάτω πίνακα για να παρουσιάσουμε τη νομική μας βάση για καθέναν από τους σκοπούς μας.

Τι κάνουμε (οι σκοποί μας αναφορικά με τη μεταχείριση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα) Η νομική βάση μας Χρόνος αποθήκευσης
Πραγματοποίηση των ταξιδιών και κρατήσεων που μας έχετε ζητήσει (ήτοι κράτηση ταξιδιωτικών υπηρεσιών για τις οποίες μεσολαβούμε, καθώς και παροχή των δικών μας υπηρεσιών). Περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση και διαχείριση του ταξιδιού και της κράτησής σας, ο χειρισμός πληρωμών και η αποστολή επικοινωνίας μέσω email, κλήσης ή SMS σε σχέση με τα ανωτέρω (π.χ. επιβεβαιώσεις, τροποποιήσεις και υπενθυμίσεις). Εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας. Στις περιπτώσεις που μας έχετε παράσχει ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, η συγκατάθεσή σας αποτελεί τη νομική βάση 3 έτη από την ημερομηνία αγοράς. Η συγκατάθεση για τα ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να αποσυρθεί ανά πάσα στιγμή. Εάν έχετε πραγματοποιήσει αγορά με πιστωτική κάρτα, τα δεδομένα της πληρωμής σας αποθηκεύονται για μέγιστο χρονικό διάστημα μίας ώρας. Άλλα δεδομένα πληρωμής δεν αποθηκεύονται.
Εάν έχετε εκκινήσει διαδικασία κράτησης, αλλά δεν έχετε ολοκληρώσει την αγορά, μπορεί να σας στείλουμε e-mail με έναν σύνδεσμο που σας μεταφέρει πίσω στο αποτέλεσμα της αναζήτησης ή στη μη ολοκληρωμένη κράτηση, ανάλογα με το σημείο στο οποίο διακόπηκε η διαδικασία κράτησης στον ιστότοπο. Το έννομο συμφέρον μας να ασκούμε επιχειρηματικές δραστηριότητες και να σας δίνουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώνετε την αγορά σας χωρίς να πρέπει να συμπληρώνετε εκ νέου όλες τις πληροφορίες. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα email αυτά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή email οποτεδήποτε, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία που περιέχεται σε κάθε email. 24 ώρες από τη χρονική στιγμή που σταματήσατε τη διαδικασία κράτησης.
Προτού ξεκινήσει το ταξίδι σας, θα σας παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες και προσφορές μέσω email που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ταξίδι, όπως πιθανές προσθήκες, π.χ. πρόσθετες αποσκευές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας. Ορισμένες από τις πληροφορίες στο email βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ σας, που διενεργείται με βάση τις πληροφορίες που έχετε παράσχει κατά τη διαδικασία της κράτησης (για παράδειγμα την/τις ημερομηνία/-ες του ταξιδιού σας, τον προορισμό σας κτλ.). Το έννομο συμφέρον μας να σας προσφέρουμε ένα πιο άνετο ταξίδι και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να βρείτε εύκολα περισσότερες πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν. Το αργότερο μέχρι την έναρξη του ταξιδιού σας. Άλλη παρόμοια επεξεργασία μπορεί να συνεχιστεί σύμφωνα με τους σκοπούς που προβλέπονται κατωτέρω. Εάν δεν θέλετε αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή τους ανά πάσα στιγμή στο email ή στον ιστότοπό μας (βλ. ενότητα «Διαχείριση των ρυθμίσεών σας email» στην παρούσα πολιτική).
Μετά το κλείσιμο του ταξιδιού σας, μπορεί να σας στείλουμε το ενημερωτικό δελτίο μας μέσω email, το οποίο περιέχει προτάσεις για άλλα ταξίδια και προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια και που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ορισμένες από τις προτάσεις βασίζονται στην κατάρτιση προφίλ που πραγματοποιήθηκε στις προηγούμενες επιλογές σας κατά την κράτηση ενός ταξιδιού και στην ανταπόκρισή σας σε σχέση με τα email μας Το έννομο συμφέρον μας να ασκούμε επιχειρηματικές δραστηριότητες και να σας επιτρέπουμε να οργανώνετε ταξίδια που σας ενδιαφέρουν. Δύο έτη από την ημερομηνία αγοράς. Εάν δεν θέλετε αυτά τα email, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή τους ανά πάσα στιγμή στο email ή στον ιστότοπό μας (βλ. ενότητα «Διαχείριση των ρυθμίσεών σας email» στην παρούσα πολιτική).
Παροχή υποστήριξης πελατών όταν επικοινωνούμε μαζί σας μέσω email, εντύπων επικοινωνίας ιστοτόπου ή συνομιλίας στον ιστότοπο. Εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας. Στις περιπτώσεις που μας έχετε παράσχει ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, η συγκατάθεσή σας αποτελεί τη νομική βάση Δύο χρόνια από την ημερομηνία που κλείνει κάθε υπόθεση υποστήριξης πελατών. Η συγκατάθεση για τα ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να αποσυρθεί ανά πάσα στιγμή.
Ηχογράφηση τηλεφωνικών κλήσεων από/προς το τμήμα μας υποστήριξης πελατών για λόγους διασφάλισης ποιότητας και για τυχόν μελλοντικά αιτήματα ή ερωτήσεις από εσάς. Μόνο περιορισμένος αριθμός ατόμων έχει πρόσβαση στην ηχογράφηση της συνομιλίας σας.

Το έννομο συμφέρον μας για (i) βελτίωση της υπηρεσίας μας μέσω εσωτερικής εκπαίδευσης και, κατά περίπτωση, (ii) ικανοποίηση των πιθανών αιτημάτων ή απαιτήσεών σας.

Έξι μήνες από την ημερομηνία της τηλεφωνικής κλήσης. Εάν δεν επιθυμείτε την ηχογράφηση της τηλεφωνικής κλήσης, μπορείτε να αντιταχθείτε στην εν λόγω ηχογράφηση πριν από την έναρξή της.
Χρήση cookies με σκοπό, για παράδειγμα, τη βελτίωση της χρηστικότητας του παρόντος ιστοτόπου, την παροχή μιας εξατομικευμένης εμπειρίας και τη συλλογή στατιστικών χρήσης. Χρησιμοποιούμε επίσης προσωρινά cookies προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια του παρόντος ιστοτόπου.

Η συγκατάθεσή σας, όπως παρέχεται μέσω του πλαισίου cookie του ιστοτόπου. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Ανάλογα με τον τύπο των cookies. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύουμε cookies στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αντιταχθείτε στα cookies κατά την είσοδο στον ιστότοπό μας. Ανατρέξτε στην Πολιτική cookies για πιο λεπτομερείς ώρες αποθήκευσης.

Εκτός από τους παραπάνω σκοπούς, αναλαμβάνουμε τα καθημερινά μέτρα που είναι απαραίτητα για τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στους καταναλωτές, όπως τήρηση βιβλίων, τιμολόγηση, εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων (όπως υποχρεώσεις ελέγχου), εντοπισμός απάτης πληρωμών και διατήρηση της ασφάλειας του ιστοτόπου μας. Στον βαθμό που τα ως άνω μέτρα δεν είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, λαμβάνουμε τα μέτρα αυτά με βάση το έννομο συμφέρον μας. Για παράδειγμα, χειριζόμαστε και αποθηκεύουμε ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογιστικούς σκοπούς. Στη Σουηδία, όπου εδρεύει ο Όμιλος Etraveli AB, τα λογιστικά αρχεία πρέπει να αρχειοθετούνται για τουλάχιστον επτά έτη.

Οι χρόνοι αποθήκευσης καθορίζονται με βάση τον χρόνο που απαιτείται για να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας ή να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, να συμμορφωθείτε με την ισχύουσα νομοθεσία, να επιλύσετε τυχόν διαφορές και με άλλο τρόπο να μας επιτρέψετε να διεξάγουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.

Γνωστοποίηση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα

Θα γνωστοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου. Μπορεί να τα γνωστοποιήσουμε σε άλλες εταιρείες του Ομίλου Etraveli, σε κρατικές αρχές για συμμόρφωση με τον νόμο, και στους έμπιστους συνεργάτες μας. Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση) σε παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών από τους οποίους έχετε κάνει κράτηση (όπως αεροπορικές εταιρείες), σε άλλους παρόχους υπηρεσιών για υπηρεσίες που έχετε αγοράσει (όπως ασφαλιστικές εταιρείες) και σε συστήματα παγκόσμιας διανομής (τα λεγόμενα GDS) που καθιστούν τεχνικά δυνατή την ενεργοποίηση των ταξιδιών και των κρατήσεών σας.

Κάθε συνεργάτης είναι υπεύθυνος για τον από μέρους του χειρισμό των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα αφού τα λάβει από εμάς, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνείτε με τον εκάστοτε συνεργάτη για τυχόν αιτήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματά σας στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων. Οι συνεργάτες ενδέχεται να βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και σας συνιστούμε να διαβάσετε τις αντίστοιχες πολιτικές απορρήτου των συνεργατών για πληροφορίες σχετικά με τον χειρισμό των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα.

Επίσης θα γνωστοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε άλλες εταιρείες (τους «υπευθύνους επεξεργασίας δεδομένων») που χρειάζονται για την παράδοση των υπηρεσιών που ζητήσατε, όπως πάροχοι υπηρεσιών που διαχειρίζονται τα τηλεφωνικά κέντρα μας και λοιποί προμηθευτές και πωλητές μας που θα χειριστούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα κατά την παροχή των υπηρεσιών τους σε εμάς (για παράδειγμα, εξωτερική αποθήκευση). Περιλαμβάνει επίσης παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και απάτης, παρόχους υποδομών πληροφορικής, μηχανικούς λύσεων λογισμικού και μηχανικούς λογισμικού, καθώς και υπηρεσίες και εργαλεία χρηματοπιστωτικής, διοικητικής και νομικής φύσης. Όταν ένας εκτελών την επεξεργασία δεδομένων χειρίζεται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, το πράττει μόνο με επαρκή μέτρα ασφαλείας και μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από εμάς. Η παρούσα πολιτική απορρήτου ισχύει για τον χειρισμό των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα από τους εκτελούντες την επεξεργασία.

Λόγω της παγκόσμιας φύσης του ταξιδιωτικού κλάδου, τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να καθίστανται αντικείμενο επεξεργασίας σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, όταν οι τρίτοι στους οποίους γνωστοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα εδρεύουν σε χώρα εκτός ΕΕ/ΕΟΧ. Η από μέρους μας γνωστοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εκτός ΕΕ/ΕΟΧ απαιτεί μια ορισμένη νομική βάση δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων. Στις περιπτώσεις όπου μια χώρα θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χώρα με επαρκές επίπεδο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αυτό θα αποτελεί τη νομική μας βάση. Για έναν κατάλογο τέτοιων χωρών, κάντε κλικ εδώ. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι νομικής βάσης στους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε την εν λόγω γνωστοποίηση των δεδομένων. Αυτοί είναι οι εξής:

 1. ότι η μεταβίβαση είναι αναγκαία για την εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας (για παράδειγμα, όταν έχετε κλείσει μια πτήση με αεροπορική εταιρεία που εδρεύει εκτός ΕΕ/ΕΟΧ (σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος 1 δεύτερο εδάφιο του ΓΚΠΔ), και
 2. II. ότι η μεταφορά υπόκειται στο ότι έχουμε συγκεκριμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας και υπόκειται στην υπογραφή των τυποποιημένων συμβατικών ρητρών για διεθνείς μεταφορές, όπως εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (πατήστε εδώ για να διαβάσετε εις ολόκληρον τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες).

Τρίτοι πάροχοι

Παρακαλούμε λάβατε υπόψη σας ότι ο ιστότοπός μας περιέχει συνδέσμους σε άλλους ιστοτόπους και διαθέτει περιεχόμενο από τρίτους παρόχους. Η παρούσα πολιτική απορρήτου ισχύει μόνο για τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας. Όταν ακολουθείτε συνδέσμους σε άλλους ιστοτόπους ή χρησιμοποιείτε υπηρεσίες και προϊόντα τρίτων, θα πρέπει να διαβάζετε τις πολιτικές απορρήτου τους. Επίσης, εάν επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παρούσα πολιτική απορρήτου δεν ισχύει για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλετε στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας –σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου του αντίστοιχου παρόχου μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων, έχετε ορισμένα δικαιώματα ως «υποκείμενο των δεδομένων». Παραθέτουμε τα δικαιώματά σας παρακάτω. Τα δικαιώματά σας περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα που χειριζόμαστε. Έχετε επίσης το δικαίωμα να λαμβάνετε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται στο παρόν έγγραφο.
 2. Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε τα ανακριβή δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και να συμπληρώσετε ελλιπή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτό δεν αποτελεί απόλυτο δικαίωμα και ότι ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να διορθώσουμε τα ανακριβή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας δώσατε, λόγω π.χ. των κανόνων των αεροπορικών εταιρειών, και ότι ενδέχεται να επιβληθεί χρέωση για τη συγκεκριμένη αλλαγή.
 3. Δικαίωμα διαγραφής: Δικαιούστε τη διαγραφή των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για το λεγόμενο «δικαίωμα στη λήθη». Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν αποτελεί απόλυτο δικαίωμα και ότι ενδέχεται να διατηρήσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υπό ορισμένες συνθήκες.
 4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν αποτελεί απόλυτο δικαίωμα και ότι ενδέχεται να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υπό ορισμένες συνθήκες.
 5. Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων: Δικαιούστε να λάβετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ή να σταλούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων) σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικώς αναγνώσιμη μορφή από εμάς.
 6. Δικαίωμα εναντίωσης: Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε ορισμένους τύπους χειρισμού δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που εφαρμόζουμε. Αυτό ισχύει για όλες τις δραστηριότητές μας που βασίζονται στο «έννομο συμφέρον» μας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων επεξεργασίας που βασίζονται στην κατάρτιση προφίλ, όπως περιγράφεται στην ενότητα «Τι κάνουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα» παραπάνω.

Τέλος, έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων.

Ασφάλεια δεδομένων

Προκειμένου να διατηρούμε ασφαλή τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, έχουμε εφαρμόσει μια σειρά τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας, και διατηρούμε υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε όλα τα συστήματα. Τα εν λόγω μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τα εξής:

 • ιχνηλασιμότητα, αποκατάσταση καταστροφών, περιορισμοί πρόσβασης κ.λπ.,
 • ψευδωνυμοποίηση και κρυπτογράφηση, κατά περίπτωση,
 • χειρισμός δεδομένων πληρωμών σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων του κλάδου καρτών πληρωμής (PCI DSS), και
 • χρήση ασφαλών συνδέσεων που κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας μέσω του Διαδικτύου, αποτρέποντας οποιονδήποτε να κλέψει τα στοιχεία σας κατά τη μεταφορά.

Επιπλέον, έχουμε υιοθετήσει πολιτικές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοί μας (που υπόκεινται σε υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας) δεν χρησιμοποιούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν δεν είναι απαραίτητο. Οι εν λόγω πολιτικές ορίζουν επίσης τα πρότυπά μας για τις περιπτώσεις που συμβαλλόμαστε με προμηθευτές ή εισάγουμε νέα πληροφοριακά συστήματα στις λειτουργίες μας.

Διαχείριση των ρυθμίσεών σας email

Ορίστε ο σύνδεσμος για το κέντρο των προσωπικών σας προτιμήσεων.

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τον από μέρους μας χειρισμό των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα ή τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα cookies, εάν επιθυμείτε να επικαλεστείτε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων, ή εάν θέλετε να αποσύρετε μια συγκεκριμένη συγκατάθεση, στείλτε e-mail στη διεύθυνση privacy@etraveligroup.com ή χρησιμοποιήστε τα παρακάτω στοιχεία:

Etraveli Group AB
Att: Privacy Manager
P.O Box 1340
751 43 Uppsala
Sweden

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Σε περίπτωση που αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, θα ενημερώσουμε αμέσως την παρούσα πολιτική απορρήτου και θα τη δημοσιεύσουμε στον παρόντα ιστότοπο.

Τελευταία ενημέρωση: 11-07-2022

Header
Subject
Body
Footer